Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia SEKCIA: Vražda novinára J. Kuciaka

Tusk zablahoželal Pellegrinimu k vymenovaniu za premiéra SR

Na archívnej snímke Donald Tusk Foto: TASR/AP

Predseda Európskej rady Pellegrinimu odkázal, že sa spolieha na jeho angažovanosť pri posilňovaní Európskej únie.

Brusel 22. marca (TASR) - Predseda Európskej rady Donald Tusk krátko pred začatím dvojdňového summitu EÚ v Bruseli zablahoželal Petrovi Pellegrinimu k jeho vymenovaniu za predsedu vlády Slovenskej republiky.

"V mene Európskej rady by som Vám chcel zablahoželať k vymenovaniu za predsedu vlády SR a k vytvoreniu vašej vlády," uvádza sa v texte listu Pellegrinimu, ktorý Tusk zverejnil na Twitteri. "Vzhľadom na zložité obdobie, v ktorom preberáte svoje povinnosti, vám želám veľa úspechov v úsilí reagovať na očakávania vašich občanov," dodal Tusk.

Predseda Európskej rady Pellegrinimu odkázal, že sa spolieha na jeho angažovanosť pri posilňovaní Európskej únie. Vyjadril pritom presvedčenie, že Slovensko má kľúčový význam pre posilňovanie EÚ.

"Prajem Vám veľa úspechov pri výkone Vašich funkcií a teším sa na spoluprácu," uviedol Tusk, ktorý dodal, že sa teší na to, že bude môcť Pellegriniho vo štvrtok privítať na summite EÚ.

Nový premiér SR sa zúčastní iba na prvej časti dvojdňového summitu. V piatok ho bude zastupovať český premiér v demisii Andrej Babiš a na summite eurozóny rakúsky kancelár Sebastian Kurz.

Spravodajca TASR Jaromír Novak