Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Atletika

Záujem o účasť na MMM je výrazne väčší než vlani

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Vlani sa na maratóne zúčastnilo približne 12.000 bežcov a tento počet sa môže zvýšiť iba obmedzene. Dá sa preto predpokladať, že sa štartové čísla minú skôr než pred rokom.

Košice 6. júla (TASR) - Záujem o účasť na 94. ročníku Medzinárodného maratónu mieru je obrovský. Organizátori evidujú tri mesiace pred podujatím výrazný medziročný nárast štartujúcich. K 1. júlu sa zaregistrovalo o 45 percent viac účastníkov než v roku 2016 v takomto čase.

Začiatok letných prázdnin znamenal aj nápor na registračný systém košického maratónu. O väčšom záujme verejnosti o MMM hovorili organizátori už od februára a tento trend pretrváva aj naďalej. Vlani sa na maratóne zúčastnilo približne 12.000 bežcov a tento počet sa môže zvýšiť iba obmedzene. Dá sa preto predpokladať, že sa štartové čísla minú skôr než pred rokom.

K bežeckému sviatku v Košiciach už neodmysliteľne patrí niekoľko špeciálnych programov. Jeden z nich je Women Friendly Marathon, ktorého súčasť je letný kemp WFM. Ten je na programe od 14. do 16. júla v Slovenskom raji.