Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Škvarková skončila v rozbehoch na MS, McNealová pokazila štart

Slovenská reprezentantka Stanislava Škvarková (vľavo) a Američanka Nia Aliová bežia počas rozbehov na 100 m cez prekážky na MS v atletike v katarskej Dauhe 5. októbra 2019. Foto: TASR/AP

Najrýchlejší čas predviedla Tobi Amusanová z Nigérie 12,48. V rozbehoch prekvapujúco skončila úradujúca olympijská víťazka Brianna McNealová z USA, ktorú diskvalifikovali.

Dauha 5. októbra (TASR) - Slovenská reprezentantka Stanislava Škvarková skončila na atletických MS v Dauhe v rozbehoch v disciplíne 100 m prek. V prvom rozbehu skončila na 6. mieste v čase 13,44. Štvrtá skončila Venezuelčanka Genesis Romerová v čase 13,14 a jej výkon stačil na postup do semifinále ako najslabší. Slovenka, ktorá v civilnom živote už nesie priezvisko Lajčáková, no na šampionáte štartuje ešte pod pôvodným menom Škvarková, obsadila celkovo 31. priečku.

Najrýchlejší čas predviedla Tobi Amusanová z Nigérie 12,48. V rozbehoch prekvapujúco skončila úradujúca olympijská víťazka Brianna McNealová z USA, ktorá pokazila štart a rozhodcovia ju diskvalifikovali.
Americká bežkyňa Brianna Mcnealová je diskvalifikovaná po chybnom štarte v rozbehoch žien na 100 m cez prekážky na MS v atletike v katarskej Dauhe 5. októbra 2019.
Foto: TASR/AP