Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Biden sa začiatkom marca vo Washingtone stretne so Scholzom

Americký prezident Joe Biden v Bielom dome vo Washingtone v utorok 17. januára 2023. Foto: TASR/AP

Americký prezident bude s nemeckým kancelárom hovoriť aj pokračujúcej spolupráci Washingtonu s Berlínom v oblasti regionálnych i svetových bezpečnostných otázok.

Washington 16. februára (TASR) - Americký prezident Joe Biden privíta 3. marca v Bielom dome nemeckého kancelára Olafa Scholza. Obaja politici budú diskutovať o ďalšej podpore Ukrajiny v boji proti ruským inváznym silám. Vo štvrtok to oznámil Biely dom, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Pri príležitosti prvého výročia brutálnej ruskej invázie na Ukrajinu budú diskutovať aj o posilnení transatlantickej bezpečnosti, píše sa vo vyhlásení Bieleho domu.

Rusko spustilo vojenský útok na susednú Ukrajinu vlani 24. februára. Biden tesne pred výročím začiatku vojny navštívi Poľsko (20.-22. februára).

Americký prezident bude s nemeckým kancelárom hovoriť aj pokračujúcej spolupráci Washingtonu s Berlínom v oblasti regionálnych i svetových bezpečnostných otázok vrátane spoločného úsilia pri výzvach, ktoré predstavuje Čína, dodal Biely dom.