Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Sky News: Incident v Toronte si vyžiadal najmenej štyroch mŕtvych

Policajtka stojí neďaleko zakrytého tela v Toronte po tom, čo dodávka zišla na chodník a vrazila do chodcov, 23. apríla 2018. Foto: TASR/AP

Podľa prvých odhadov auto zrazilo približne desať ľudí.

Toronto 23. apríla (TASR) - Najmenej štyri ľudské životy si pravdepodobne vyžiadal incident, ku ktorému došlo v pondelok okolo 19.30 h SELČ v centre kanadského mesta Toronto, kde do skupiny chodcov narážala dodávka. Informovala o tom televízia Sky News.

Miestna rozhlasová stanica CFRB Radio informovala o piatich mŕtvych.

Tieto údaje zatiaľ neboli oficiálne potvrdené, svedkovia však videli na ulici ležať viacero nehybných tiel prikrytých oranžovými plachtami.

Nemocnica Sunnybrook Health Sciences Centre v Toronte podľa agentúry BNO News potvrdila, že jej traumatologické centrum prijalo sedem zranených.

Páchateľ z miesta činu aj s vozidlom ušiel. Polícia ho následne o niekoľko blokov ďalej zadržala.

Polícia predtým uviedla, že auto, ktoré patrí požičovni Ryder, zrazilo najmenej osem ľudí, pričom rozsah ich zranení ani motív činu páchateľa nie sú známe.

Očitý svedok incidentu, ktorý sa odohral na rušnej križovatke ulíc Yongeova a Finchova, uviedol, že dodávka vyšla na chodník a rýchlosťou približne 80-100 kilometrov za hodinu zrážala chodcov.

"Vyšiel na chodník a jedného po druhom začal zrážať chodcov. Len tak zničil toľkým ľuďom život. Každému, kto sa mu dostal do cesty," uviedol pre CTV News svedok, pričom dodal, že medzi obeťami je aj osoba, ktorá tlačila detský kočík.

Incident v Torote sa stal v čase, keď tam prebieha stretnutie šéfov diplomacií skupiny G7.