Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Britská turistka zahynula pri útoku ozbrojencov na hotel v Nigérii

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Britka Faye Mooneyová bola v skupine 12 turistov, ktorí do turistického strediska Kajuru Castle Resort vzdialeného asi 60 kilometrov juhovýchodne od mesta Kaduna pricestovali na dovolenku z Lagosu.

Londýn 22. apríla (TASR) - Britka pracujúca pre humanitárnu organizáciu Mercy Corps zahynula minulý piatok pri útoku skupiny ozbrojencov na hotel v štáte Kaduna na severozápade Nigérie.

Britka Faye Mooneyová bola v skupine 12 turistov, ktorí do turistického strediska Kajuru Castle Resort vzdialeného asi 60 kilometrov juhovýchodne od mesta Kaduna pricestovali na dovolenku z Lagosu. Ozbrojenci troch z turistov uniesli a smrteľne zranili i miestnu sprievodkyňu skupiny.

Agentúra DPA informovala, že štátna príslušnosť unesených osôb nie je známa.

Smrť Mooneyovej medzičasom oficiálne potvrdili aj britské úrady.

Organizácia Mercy Corps uviedla, že Mooneyová pôsobila ako humanitárna pracovníčka v Iraku a Kosove, kde sa venovala projektom proti prevádzačstvu.

Únosy ľudí sú na severozápade Nigérie pomerne častým javom. Prenikol sem z juhu krajiny, bohatého na ropu, kde sa kvôli výkupnému stávajú obeťami únosov bohatí miestni občania, ale aj cudzinci zamestnaní v ropných spoločnostiach. Turisti však doteraz boli obeťou únosov len zriedka.