Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Český premiér Babiš sa stretol so šéfom SPD Okamurom

Andrej Babiš. Foto: TASR - Martin Baumann

Schôdza oboch politikov nebola oficiálne avizovaná. Novinári Okamuru stretli náhodou, keď odchádzali z tlačovej konferencie po rokovaní premiéra so Zväzom obcí a miest.

Praha 12. februára (TASR) - Český premiér v demisii Andrej Babiš rokoval v pondelok v sídle vlády s predsedom strany Sloboda a priama demokracia (SPD) Tomiom Okamurom, informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Babiš (ANO) rokovanie v oficiálnom sídle českej vlády, ktorým je pražská Strakova akadémia, zdôvodnil tým, že má počas dňa množstvo stretnutí a nemá čas chodiť niekam inam.

Schôdza oboch politikov nebola oficiálne avizovaná. Novinári Okamuru stretli náhodou, keď odchádzali z tlačovej konferencie po rokovaní premiéra so Zväzom obcí a miest, napísali Novinky.cz.

"Rokovali sme o programe. Schôdzka bola na moju žiadosť. Potreboval som sa s pánom premiérom porozprávať o niektorých programových bodoch," povedal Okamura.

Babiš pre novinky uviedol, že nevidí problém v tom, že Okamuru prijal v Strakovej akadémii. "Nemám čas niekam chodiť. Mám dnes 19 stretnutí. Je jedno, kde ho prijmem," vyhlásil Babiš a dodal, že stretnutie trvalo desať minút.

Jednou z tém, ktoré politici riešili, bol údajne zákon o referende. SPD chce, aby Česi mohli v referende rozhodnúť aj o vystúpení z EÚ, hnutie ANO je proti. Babiš v pondelok znovu potvrdil, že platí, že ANO do vlády s SPD ísť nechce. Minulý týždeň vyhlásil, že Okamurovu SPD nebude vôbec potrebovať.