Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Chorvátsku napadol sneh, skomplikoval dopravu

Ilustračné foto Foto: TASR - Pavol Zachar

Najväčšie problémy sa vyskytli v horskej oblasti Gorski Kotar na severozápade Chorvátska, kde sa armáda zapojila do odpratávania kôp snehu z tamojších ciest.

Zagreb 23. februára (TASR) - Pre husté sneženie a silný vietor zrušili v piatok chorvátske úrady v niektorých oblastiach vyučovanie v školách a na mnohých cestách obmedzili dopravu. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa miestnych úradov sa najväčšie problémy vyskytli v horskej oblasti Gorski Kotar na severozápade Chorvátska, kde sa armáda zapojila do odpratávania kôp snehu z tamojších ciest.

Predstaviteľka miestnej samosprávy Ivica Kneževičová uviedla, že "kvantá snehu sú enormné a stále sneží." Úrady oznámili, že v mnohých školách zrušili vyučovanie a nákladným vozidlám zakázali vstup na všetky cesty v regióne.

Pre zlé poveternostné podmienky uzatvorili časť hlavnej cesty pozdĺž Jadranského pobrežia. Na kľúčovej diaľnici spájajúcej chorvátske hlavné mesto Zagreb s pobrežím zároveň platili rýchlostné obmedzenia.

Nepriaznivé počasie v tejto balkánskej krajine si vynútilo aj prerušenie trajektovej prepravy a spomalenie železničnej dopravy.