Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Členov volebnej komisie v Kosove hospitalizovali s alergickou reakciou

Líderka Demokratického zväzu Kosova (LDK) a kandidátka na premiérku Vjosa Osmaniová je vo volebnej miestnosti v Prištine počas predčasných volieb v Kosove 6. októbra 2019. Foto: TASR/AP

Lekári uviedli, že postihnutí členovia trpeli svrbením a začervenaním kože.

Priština 13. október (TASR) - Kosovské úrady v nedeľu oznámili, že viac ako 20 členov ústrednej volebnej komisie bolo hospitalizovaných so zdravotnými problémami po tom, ako otvorili päť urien s hlasovacími lístkami zo Srbska. Informovala o tom agentúra AP.

Predčasné voľby v Kosove sa konali minulú nedeľu. Kosovská ústredná volebná komisia v stredu rozhodla, že odporučí prepočítanie hlasov z 303 volebných miestností z dôvodu technických chýb. Písal o tom kosovský portál Gazeta Express.

Dvadsaťšesť členov komisie malo po otvorení urien alergickú reakciu. Lekári uviedli, že postihnutí členovia trpeli svrbením a začervenaním kože.

Národný inštitút pre verejné zdravie (NIPHK) oznámil, že deväť žien, z ktorých dve boli tehotné, bolo ošetrených po tom, ako zvracali a trpeli svrbením. Zdravotný stav žien je stabilizovaný.

Hovorca polície výskyt alergie potvrdil a dodal, že v tejto súvislosti prebieha vyšetrovanie.

Rádio Slobodná Európa (RFE/RL) na svojej webovej stránke uvádza, že volebná komisia v nedeľu v hlavnom meste Priština počítala hlasy občanov žijúcich v cudzine.

Podľa výsledkov ľavicová nacionalistická strana Sebaurčenie (Vetëvendosje; LVV) získala 26 percent hlasov, o jedno percento viac než konzervatívna stredopravicová Demokratická liga Kosova (LDK).