Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Rusko ponorené do smútku: Televízie bez reklám, zábavu zrušili

V Rusku sú spustené vlajky na pol žrde, prezident Putin vyhlásil Deň smútku. Foto: TASR/AP

V súvislosti so včerajšou leteckou tragédiou ruských turistov v Egypte vyhlásil prezident Vladimír Putin na dnes Deň smútku.

Bratislava 1. novembra (Teraz.sk) - Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin vyhlásil dnešný deň za Deň smútku. Reagoval tak na letecké nešťastie, ktoré sa včera stalo v Egypte.



Veľký smútok dnes prežíva celé Rusko. "Vlajky sú stiahnuté na pol žrde, kultúrne inštitúcie a prevádzkovatelia vysielania navrhli zrušiť zábavné podujatia a prenosy," informuje portál kp.ru. Štátna televízia úplne zrušila reklamu. Namiesto zábavy ponúknu podľa portálu televízie filmy z archívu.
Lietadlo spoločnosti Kogalymavia s 217 cestujúcimi a siedmimi členmi posádky na palube smerovalo z prímorského letoviska Šarm aš-Šajch do ruského Petrohradu.



Egyptské ministerstvo civilného letectva uviedlo, že stroj vzlietol o 04.58 h SEČ a z radarov zmizol o 23 minút neskôr, keď bol približne vo výške 9500 metrov. Stroj sa pri nehode rozpadol na dve časti, jedna zhorela a druhá narazila do skaly, doplnila televízia BBC. Egyptské aj ruské úrady zhodne uviedli, že nehodu nik neprežil.

Lietadlo malo pôvodne pristáť v sobotu 31. októbra o 10.10 h SEČ na petrohradskom letisku Pulkovo.

Ľudia nosia kvety ku vchodu letiska Pulkovo, kde malo pristáť havarované lietadlo s ruskými turistami.
Foto: TASR/AP