Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Clint Eastwood: Trump má šancu hoci narozprával veľa hlúpostí

Clint Eastwood Foto: TASR/AP

Dodal však, že Trumpa v súvislosti s novembrovými prezidentskými voľbami nepodporil - a ani nikoho iného.

New York 4. augusta (TASR) - Americký herec a režisér Clint Eastwood nepodporil prezidentskú kandidatúru Donalda Trumpa, avšak v interview pre najnovšie vydanie magazínu Esquire vyhlásil, že tento realitný magnát môže vo voľbách "niečo dosiahnuť". Podľa Eastwooda je totiž už "potajme každý unavený z politickej korektnosti... Naozaj tu máme teraz generáciu báboviek".

"Každý chodí po špičkách. Vidíme, ako ľudia obviňujú druhých z rasizmu a podobne. Keď som ja vyrastal, tieto veci sa nenazývali rasizmom," posťažoval sa 86-ročný Eastwood.

Dodal však, že Trumpa v súvislosti s novembrovými prezidentskými voľbami nepodporil - a ani nikoho iného.

"Teraz je rasista, lebo povedal tamto o tom sudcovi. A áno, bola hlúposť to povedať - myslím tým postaviť svoju pozíciu na tom, že ten chlapík sa narodil mexickým rodičom," uviedol Eastwood.

Trump v júni vyhlásil o sudcovi Gonzalovi Curielovi, že pre svoj mexický pôvod môže byť v konflikte záujmov pri rozhodovaní o žalobe študentov bývalej Trumpovej univerzity proti jej zakladateľovi, ktorým je sám Trump.

"Povedal veľa hlúpostí. Ale to narozprávali všetci, obe strany. Avšak všetci - tlač a ostatní - teraz hovoria: 'Toto bolo rasistické'. A robia okolo toho veľké haló. Veď sa nad to dočerta povzneste," odporučil Eastwood. "Toto je smutné obdobie dejín," povzdychol si.