Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Zahraničie

TRAGÉDIA NA NÍLE: Do rieky sa zrútil z trajektu minibus s ľuďmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Vo vozidle bolo v čase nehody približne 20 ľudí.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Káhira 21. mája (TASR) - Najmenej desať osôb zahynulo v utorok v Egypte, keď sa ich minibus zrútil z trajektu do rieky Níl severozápadne od Káhiry. Podľa hovorcu ministerstva zdravotníctva sa môže počet obetí zvýšiť, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Egyptský štátny denník al-Ahrám informoval, že vodiča zadržali, keď sa snažil z miesta utiecť. Údajne sa dostal do slovnej hádky s jedným z pasažierov, uvoľnil ručnú brzdu a vystúpil.

Nehoda sa stala na Níle približne 50 kilometrov od egyptskej metropoly. Do okolitých nemocníc previezli ďalších deväť ľudí, ktorých sa podarilo zachrániť. Vo vozidle ich bolo v čase nehody približne 20.

Egyptské ministerstvo práce uviedlo, že minibus prevážal "dievčatá pracujúce na farme", nešpecifikovalo však, či boli maloleté. Káhira vyplatí finančné odškodnenie "rodinám zosnulých a zranených".

Po predbežnom vyšetrovaní na mieste nehody prokurátor podľa egyptského denníka nariadil technickú prehliadku vozidla, aby sa zistili príčiny pádu do vody.

Dopravné nehody sú v Egypte bežné, najmä v poľnohospodárskych oblastiach pozdĺž Nílu, kde malé a preťažené člny prevážajú poľnohospodárov a robotníkov, dodáva AFP.