Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Kanadský premiér prišiel na predvolebné stretnutie v ochrannej veste

Justin Trudeau, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Trudeau pred 2000 svojich podporovateľov predstúpil s 90-minútovým oneskorením a oblečené mal dlhé sako, namiesto zvyčajnej košele s vyhrnutými rukávmi a voľne uviazanou kravatou.

Toronto 13. októbra (TASR) - Kanadský premiér Justin Trudeau sa na sobotňajšom vystúpení počas svojej predvolebnej kampane v Toronte objavil s ochrannou vestou. Jeho prítomnosť sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia a ozbrojení ochrankári. Ako informovala v nedeľu agentúra AP, kanadskí predstavitelia povahu sobotňajšej hrozby, ktorej Trudeau údajne čelil, nezverejnili.

Trudeau pred 2000 svojich podporovateľov predstúpil s 90-minútovým oneskorením a oblečené mal dlhé sako, namiesto zvyčajnej košele s vyhrnutými rukávmi a voľne uviazanou kravatou. Ako bolo vidieť aj na fotografiách z udalosti, pod oblečením mal ochrannú vestu, komentovala AP.

Premiéra z akcie z davu eskortoval vysoký počet policajtov. Hovorkyňa Kráľovskej kanadskej jazdnej polície Stephanie Dumoulinová uviedla, že bezpečnostné opatrenia, ktoré vystúpenie predsedu vlády Trudeaua sprevádzali, nebude z bezpečnostných dôvodov komentovať. Parlamentné voľby sa v Kanade konajú 21. októbra.