Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Karlov most v Prahe posprejovali dvaja cudzinci

Na ilustračnej snímke Karlov most. Foto: TASR/AP

Dvojicu cudzincov vo veku 23 a 30 rokov sprejujúcich nápis na kultúrnu pamiatku si všimol jeden z miestnych, ktorý privolal políciu a tí sprejerov zadržali.

Praha 16. júla (TASR) - Dvaja cudzinci posprejovali v pondelok večer pilier Karlovho mosta v pražskej mestskej časti Malá strana. Páchatelia na ňom vytvorili nápis zhruba vo veľkosti päť krát dva metre. O prípade informoval spravodajský server Novinky.cz.

Dvojicu cudzincov vo veku 23 a 30 rokov sprejujúcich nápis na kultúrnu pamiatku si všimol jeden z miestnych, ktorý privolal políciu a tí sprejerov zadržali.

"Strážnici nám oznámili, že zadržali dvoch sprejerov, ktorí posprejovali Karlov most. Na miesto preto vyrazili policajti, ktorí sa budú prípadom zaoberať," povedal pre Novinky.cz hovorca polície Jan Rybanský.

Policajti podľa neho spustili úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania trestného činu poškodenia cudzej veci. Pretože ide o kultúrnu pamiatku, posudzuje sa tento čin prísnejšie a sprejerom hrozia až tri roky väzenia. V prípade obvinenie bezprostredne nepadlo.

Podobný prípad sa podľa webu spravodajskej televízie ČT24 stal aj v roku 2016. Dvojica mladíkov vtedy v noci posprejovala zábradlie Karlovho mosta. V roku 2014 zasa fasádu Národného divadla posprejoval turista z Japonska. Niekoľko obrazcov na ňom v tom istom roku vytvorila aj dvojica mladých Francúzov.