Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Lotyšsko má pre Ukrajinu ďalšiu pomoc vrátane protilietadlových zbraní

Policajt si prezerá úlomky navádzanej bomby po ruskom leteckom útoku na mesto Charkov na východe Ukrajiny v utorok 30. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa na platforme X Lotyšsku poďakoval za najnovšiu pomoc, ako aj dlhodobú "neochvejnú" podporu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Riga 30. apríla (TASR) - Lotyšsko poskytne Ukrajine ďalší balík vojenskej pomoci vrátane protilietadlových zbraní a pozorovacích dronov. Oznámila to v utorok lotyšská premiérka Evika Siliňová, informuje TASR podľa agentúry DPA.

"Musíme zabezpečiť, aby Ukrajina vo vojne zvíťazila, je to v záujme Ukrajiny, ale aj európskej bezpečnosti a svetového poriadku," napísala Siliňová na platforme X. Zbrane aj drony budú pochádzať zo zásob lotyšskej armády.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa na platforme X Lotyšsku poďakoval za najnovšiu pomoc, ako aj dlhodobú "neochvejnú" podporu.

DPA v tejto súvislosti pripomína, že Lotyšsko nedávno podpísalo s Ukrajinou bilaterálnu bezpečnostnú dohodu, na základe ktorej sa zaviazalo poskytnúť jej ročnú vojenskú pomoc v hodnote štvrť percenta zo svojho HDP.