Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Identifikovali telo Kórejčanky nájdenej v Dunaji pri Százhalombatte

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Do pátrania po nezvestných vo vode nasadili aj špeciálne vycvičených psov z Nemecka, ktorí dokážu hľadať utopené osoby.

Budapešť 9. júna (TASR) - Pátranie po nezvestných z potopenej maďarskej vyhliadkovej lode Hableány pokračuje. Polícia v nedeľu oznámila, že sa podarilo identifikovať telo Kórejčanky, ktoré našli približne 30 kilometrov južne od Budapešti pri Százhalombatte.

Podľa spravodajského servera Infostart.hu medzinárodný tím záchranárov pátra ešte po siedmich Juhokórejčanoch a maďarskom kapitánovi potopenej lode.

Plavidlo, ktoré leží po zrážke s výletnou loďou Viking Sygin na dne Dunaja pri budapeštianskom Margitnom moste, sa na hladinu pomocou žeriavu Clark Ádám dostane najskôr v utorok, povedal v sobotu popoludní v Budapešti šéf komunikačného odboru protiteroristickej jednotky TEK Nándor Jasenszky.

Do pátrania po nezvestných vo vode nasadili aj špeciálne vycvičených psov z Nemecka, ktorí dokážu hľadať utopené osoby. Psov podľa jeho slov ponúklo nemecké veľvyslanectvo v Budapešti.

K zrážke vyhliadkovej a výletnej lode došlo 29. mája krátko po 21:00 h pod Margitiným mostom. Vyhliadková loď s 33 juhokórejskými turistami a dvojčlennou posádkou sa následne v priebehu siedmich sekúnd potopila. Bezprostredne po zrážke sa z vôd Dunaja podarilo zachrániť sedem ľudí.