Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Podozrivého z vraždy nezvestnej Nemky zadržali v Španielsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Muža na vlastnú päsť vypátral brat nezvestnej.

Berlín/Lipsko/Madrid 19. júna (TASR) - Dôvodne podozrivým z vraždy 28-ročnej Nemky Sophie L. z bavorského Ambergu, ktorá bola nezvestná od 14. júna, je 40-ročný kamionista z Maroka. Muža na vlastnú päsť vypátral brat nezvestnej a v utorok ho zadržala španielska polícia. Informácie prinieslo internetové vydanie denníka Bild.

Prokuratúra a polícia v Lipsku predtým informovali, že došlo k zadržaniu podozrivého zo zločinu, avšak žiadne ďalšie podrobnosti nezverejnili. Uviedli iba, že vyšetrovanie prípadu, na ktorom sa podieľajú kriminalisti z viacerých spolkových krajín i zo zahraničia, pokračuje s prioritným cieľom nájsť nezvestnú. Príslušníci polície prehľadávali v utorok zalesnenú lokalitu v Bavorsku.

Sophiu L. naposledy videli na odpočívadle v Schkeuditze neďaleko Lipska, kde hľadala možnosť zviezť sa do Bavorska, odkiaľ pochádza. Podľa poznatkov vyšetrovateľov opustila túto lokalitu v spoločnosti neznámeho muža, podľa informácií niektorých nemeckých médií s odvolaním sa na svedkov v kamióne s marockým evidenčným číslom.