Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Počet obetí záplav v Brazílii po silných búrkach sa zvýšil na 25

Povodne v Brazílii. Foto: TASR/AP

V meste Petrópolis, ktoré leží asi 70 kilometrov severne od Ria de Janeiro, spadlo za 24 hodín viac ako 300 milimetrov zrážok.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Rio de Janeiro 25. marca (TASR) - Na najmenej 25 sa zvýšil počet obetí silných búrok, ktoré na juhovýchode Brazílie spôsobili povodne a zosuvy pôdy. Uviedli to v nedeľu miestne úrady, informuje TASR podľa správy agentúry DPA.

Sedemnásť ľudí prišlo o život v brazílskom štáte Espírito Santo, z toho 15 v meste Mimoso do Sul, napísala tlačová agentúra Agencia Brasil s odvolaním na miestny úrad civilnej ochrany. Viac ako 5400 ľudí bolo z postihnutých oblastí evakuovaných do bezpečia.

Predstavitelia brazílskeho štátu Rio de Janeiro hlásili osem obetí. Štyria ľudia tam zahynuli pri zosuve pôdy v turistami vyhľadávanom meste Petrópolis, informovali tamojšie úrady.

Záchranárom sa v nedeľu podarilo dostať do oblastí zasiahnutých povodňami aj napriek pretrvávajúcemu dažďu. V štáte Rio de Janeiro sa im podarilo zachrániť viac ako 90 ľudí, uviedli miestni predstavitelia.

Podľa meteorologických predpovedí má v postihnutých oblastiach pršať aj v nasledujúcich dňoch. Výdatné zrážky sú pre toto ročné obdobie v Brazílii bežné, píše DPA.

V meste Petrópolis, ktoré leží asi 70 kilometrov severne od Ria de Janeiro, spadlo za 24 hodín viac ako 300 milimetrov zrážok, napísala Agencia Brasil.