Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Polícia na Cypre rieši prípad sériového vraha, hľadá telá jeho obetí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najnovšie pátranie sa má zameriavať na vojenskú strelnicu, vodnú nádrž a ďalšie umelé jazero pri opustenej bani, približne 32 kilometrov západne od hlavného mesta Nikózia.

Nikózia 26. apríla (TASR) - Cyperská polícia pátra po telesných pozostatkoch obetí, ktoré údajne po sebe zanechal 35-ročný armádny dôstojník podozrivý zo spáchania série vrážd. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Nemenovaný muž sa podľa oficiálnych údajov priznal k zavraždeniu siedmich osôb - piatich žien a dvoch dievčat. Všetky obete sú údajne cudzinky. Polícia už našla v tejto súvislosti telo 38-ročnej Filipínky a ďalších dvoch, zatiaľ neidentifikovaných žien.

Najnovšie pátranie sa má zameriavať na vojenskú strelnicu, vodnú nádrž a ďalšie umelé jazero pri opustenej bani, približne 32 kilometrov západne od hlavného mesta Nikózia. Predpokladá sa, že práve tam zanechal páchateľ telá svojich obetí.

Pátracie tímy sa snažia nájsť pozostatky dcéry spomínanej Filipínky, ako aj ďalšej ženy z Filipín a dvoch Rumuniek - matky s dcérou. Podľa predošlých správ by mala byť jednou zo zvyšných obetí Indka alebo Nepálčanka.

Podozrivého armádneho kapitána, voči ktorému zatiaľ nevzniesli žiadne obvinenia, vystopovali minulý týždeň pomocou záznamov o internetovej aktivite jednej z doteraz nezvestných žien. S vyšetrovaním pomáha päťčlenný tím britských špecialistov.