Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Polícia zadržala strelca z reštaurácie v Nashville

Až 80 policajtov v meste Nashville v americkom štáte Tennessee pátralo po páchateľovi streľby v reštaurácii, ktorá si v nedeľu vyžiadala štyri obete. Foto: TASR/AP

Po predpokladanom páchateľovi, 29-ročnom Travisovi Reinkingovi, od nedele pátralo v Nashville a jeho okolí viac než 100 policajtov.

Nashville 23. apríla (TASR) - Polícia zadržala v pondelok muža podozrivého z streľby v meste Nashville v americkom štáte Tennessee, ktorá si v nedeľu vyžiadala štyri obete. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie miestnych úradov.

Po predpokladanom páchateľovi, 29-ročnom Travisovi Reinkingovi, od nedele pátralo v Nashville a jeho okolí viac než 100 policajtov, ako aj desiatky federálnych agentov. Okolnosti zadržania neboli bezprostredne známe.



Polícia uviedla, že Reinking bol v čase incidentu takmer nahý a ozbrojený útočnou puškou. Najskôr spustil paľbu na parkovisku pri reštaurácii Waffle House na predmestí Nashvillu, kde zabil dvoch ľudí. Vzápätí vtrhol do priestorov samotnej reštaurácie, kde zabil tretieho človeka; štvrtá obeť podľahla vážnym zraneniam po prevoze do nemocnice. Streľba si vyžiadala štyroch zranených.

Reinkingovi sa podarilo ujsť po tom, čo mu zbraň vytrhol jeden z hostí reštaurácie. Motív jeho činu zatiaľ nie je známy, avšak miestna polícia v tejto súvislosti uviedla, že páchateľ mohol trpieť psychickými problémami.