Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Izraelskí vojaci zabili troch Palestínčanov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda Palestínčanov označila za trojicu teroristov, ktorí z vozidla spustili paľbu na jej vojakov v Nábuluse.

Ramalláh 25. júla (TASR) - Izraelskí vojaci v utorok v meste Nábulus na Západnom brehu Jordánu zabili troch Palestínčanov. TASR správu prevzala z agentúr AFP a Reuters, ktoré sa odvolávajú na izraelské ministerstvo obrany a palestínske ministerstvo zdravotníctva.

Izraelská armáda Palestínčanov označila za trojicu teroristov, ktorí z vozidla spustili paľbu na jej vojakov v Nábuluse. Vojaci paľbu opätovali s cieľom zneškodniť útočníkov. Vojaci na mieste zaistili tri útočné pušky M16, ďalšiu strelnú zbraň, náboje a ďalšie vojenské vybavenie.

Izrael uskutočňuje na Západnom brehu Jordánu takmer každodenné razie už zhruba 16 mesiacov v reakcii na sériu palestínskych útokov z jari minulého roka.

Izrael obsadil Západný breh Jordánu (Predjordánsko) spolu s východným Jeruzalemom a pásmom Gazy vo vojne v roku 1967. Palestínčania chcú dosiahnuť, aby na týchto územiach vznikol ich budúci nezávislý štát.