Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pri explózii v Káhire zahynuli dvaja policajti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Výbuch, ku ktorému došlo v štvrti Darb al-Ahmar pri mešite al-Azhar v Káhire, usmrtil aj muža, ktorého v tom čase policajti prenasledovali.

Káhira 19. februára (TASR) - Dvaja policajti zahynuli a ďalší traja utrpeli v pondelok zranenia pri explózii bomby v egyptskom hlavnom meste Káhira. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na egyptské ministerstvo vnútra.

Výbuch, ku ktorému došlo v štvrti Darb al-Ahmar pri mešite al-Azhar v Káhire, usmrtil aj muža, ktorého v tom čase policajti prenasledovali. Podľa ministerstva šlo o muža podozrivého z piatkového umiestnenia výbušného zariadenia pri mešite neďaleko Káhiry.

Podľa agentúry DPA sa prenasledovaný útočník opásaný výbušninami ešte pred zatknutím vyhodil do vzduchu. Podľa televíznej stanice Extra News zranených ľudí previezli do neďalekej nemocnice.

Odkedy armáda zvrhla v roku 2013 islamistického prezidenta Muhammada Mursího, v Egypte zaznamenali stúpajúci počet útokov militantov najmä na bezpečnostné zložky a kresťanskú menšinu žijúcu v tejto moslimskej krajine.