Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Ruského občana odsúdili v Estónsku na päť rokov väzenia za špionáž

Ilustračné foto. Foto: TASR

Meno odsúdeného server nezverejnil, dodal však, že súd mu zároveň nariadil zhabať 1300 eur, ktoré získal ako odmenu za svoje aktivity.

Tallinn 11. septembra (TASR) - Päťročný trest odňatia slobody uložil súd v Estónsku ruskému občanovi, ktorého uznal za vinného zo špionáže, napísal v stredu spravodajský server Postimees.

Meno odsúdeného server nezverejnil, dodal však, že súd mu zároveň nariadil zhabať 1300 eur, ktoré získal ako odmenu za svoje aktivity.

Estónska kontrarozviedka (KaPo) podľa agentúry Interfax informovala o zadržaní tohto muža v máji, pričom zverejnila len jeho iniciály - A. A. Muž bol obvinený z "nenásilných aktivít proti Estónsku".

Hovorca KaPo Harris Puusepp odmietol zverejniť podrobnosti o tomto prípade, pričom sa odvolal na to, že vyšetrovanie ešte stále prebieha.

Spomínaný server dodal, že za posledné dva-tri roky bolo v Estónsku zadržaných najmenej 15 osôb podozrivých zo špionáže v prospech ruských tajných služieb.

Estónska KaPo v apríli tohto roka zverejnila svoju výročnú správu, podľa ktorej bolo od roku 2006 v Estónsku šesť ľudí odsúdených za vlastizradu a ďalších 12 za špionáž v prospech Ruska.