Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Singapurské aerolínie obnovili najdlhší priamy let na svete

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Linka bude premávať trikrát do týždňa, neskôr bude táto služba každodenná.

Singapur 11. októbra (TASR) - Singapurské aerolínie vo štvrtok obnovili najdlhší priamy komerčný let na svete, medzi Singapurom a New Yorkom, ktorý meria vyše 16.600 kilometrov. Let trvá takmer 19 hodín a realizuje sa na lietadlách typu Airbus A350-900ULR, informovala stanica BBC.

Linka fungovala už v rokoch 2004-13, spoločnosť ju však vtedy zrušila pre príliš vysoké náklady. Nový airbus pojme 161 pasažierov, pre ktorých je pripravených 67 biznisových a 94 prémiových ekonomických sedadiel. Linka bude premávať trikrát do týždňa, neskôr bude táto služba každodenná.



Cestujúci v biznisovej triede budú mať v cene letenky zahrnutý nárok na dve jedlá a možnosť zvoliť si čas ich podávania, ako aj občerstvenie a posteľ. Pasažieri v prémiovej ekonomickej triede dostanú tri jedlá vo fixne stanovenom čase a občerstvenie. Linka neposkytuje bežnú ekonomickú triedu.

Airbus A350-900ULR má najväčšiu kapacitu pre ultradlhé lety vďaka modifikovanému palivovému systému a dokáže zostať vo vzduchu až 20 hodín. Lietadlo má vyšší strop, väčšie okná a sofistikované osvetlenie, čo prispieva k minimalizovaniu únavy a pásmovej choroby pasažierov.