Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Singapurské letisko hlási výpadok systému odbavovania pasažierov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Singapurský Úrad pre imigráciu a kontroly v príspevku na Facebooku napísal, že na letisku dochádza k pomalším kontrolám.

Singapur 31. marca (TASR) - Singapurské letisko v piatok odporučilo cestujúcim, aby všetky neurgentné lety do zahraničia preložili. Stalo sa tak z dôvodu poruchy systému automatizovaného vybavovania prichádzajúcich pasažierov, čo zasiahlo stovky ľudí a viedlo k omeškaniam, čo sa na tomto letisku stáva len veľmi zriedka. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Singapurský Úrad pre imigráciu a kontroly (ICA) v príspevku na Facebooku napísal, že na letisku dochádza k pomalším kontrolám na určitých kontrolných bodoch pre cestujúcich, čo spôsobuje meškania.

Podľa výpovedí ľudí, ktorí sa aktuálne na letisku nachádzajú, je situácia "veľmi chaotická a kompetentné osoby komunikujú nedostatočne". Na sociálnych sieťach sa tiež objavili fotografie preplneného terminálu.

"Porucha systému vybavovania cestujúcich mala dopad aj na automatizované uličky pre presun odchádzajúcich i prichádzajúcich pasažierov medzi jednotlivými terminálmi," vyhlásili predstavitelia letiska. Cestujúci preto museli byť kontrolovaní manuálne.