Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Streľba v Aucklande si vyžiadala 2 obete na životoch a šesť zranených

Na snímke polícia na mieste streľby vo štvrtok 20. júla 2023. Foto: TASR/AP

Policajný superintendant Sunny Patel informoval, že muž začal strieľať približne o 07.20 h miestneho času - pohyboval po objekte a strieľal na ľudí, ktorí sa tam nachádzali.

Wellington 20. júla (TASR) - Životy dvoch ľudí si vo štvrtok vyžiadala streľba, ktorú na stavenisku v centre mesta Auckland na Novom Zélande spustil zatiaľ neidentifikovaný muž. Novozélandská polícia uviedla, že o život prišiel aj páchateľ útoku. Podľa miestnych médií bolo zranených šesť ľudí vrátane jedného policajta.

Agentúra AFP vo svojej správe dodala, že tragická udalosť časovo koliduje s úvodným dňom majstrovstiev sveta vo futbale žien, ktoré spoločne organizujú Nový Zéland a Austrália. Miesto činu sa nachádza neďaleko hotela, kde je ubytovaný tím Nórska.

Policajný superintendant Sunny Patel informoval, že muž začal strieľať približne o 07.20 h miestneho času - pohyboval po objekte a strieľal na ľudí, ktorí sa tam nachádzali. Keď sa dostal na horné poschodie rozostavanej budovy, polícia sa s ním pokúšala komunikovať. Muž však vypálil ďalšie výstrely. Po krátkom čase bol nájdený mŕtvy. Nateraz nie je jasné, či ho zastrelila polícia, alebo sa zabil sám.

Patel pred novinármi uviedol, že hoci je tento incident znepokojujúci, je ojedinelý a nepredstavuje hrozbu pre národnú bezpečnosť.

Rovnakého názoru je aj novozélandský premiér Chris Hipkins, ktorý pre incident v Aucklande zrušil plánovanú cestu do mesta Hamilton. Hipkins ubezpečil, že majstrovstvá sveta sa uskutočnia podľa plánu. Úvodný zápas je naplánovaný na štvrtok a stretnú sa v ňom tímy Nového Zélandu a Nórska.