Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Ukrajina a Rusko hlásili ďalšie útoky dronov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vojenská správa ukrajinského prístavného mesta Odesa uviedla, že Rusko tam spustilo novú vlnu útokov dronov, v dôsledku ktorých bolo poškodených viacero obytných domov.

Kyjev 17. januára (TASR) - Ukrajina i Rusko hlásili v stredu v ranných hodinách dronové útoky na svoje územie, informuje TASR podľa agentúry DPA.

Vojenská správa ukrajinského prístavného mesta Odesa uviedla, že Rusko tam spustilo novú vlnu útokov dronov, v dôsledku ktorých bolo poškodených viacero obytných domov. Zranenia pritom utrpeli najmenej traja ľudia vrátane dvoch žien, uviedla vojenská správa na platforme Telegram.

Z poškodených domov muselo byť evakuovaných približne 130 civilistov, cituje DPA s tým, že správy z vojnovej zóny nebolo možné bezprostredne nezávisle overiť.

Rusko predtým tvrdilo, že v noci na stredu odrazilo niekoľko ukrajinských útokov nad pohraničnou Belgorodskou oblasťou. Podľa Moskvy pritom išlo o sedem rakiet a štyri drony, uviedlo tamojšie ministerstvo obrany na Telegrame. Informácie o prípadných súvisiacich obetiach alebo materiálnych škodách neboli bezprostredne k dispozícii.