Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Ukrajina i Rusko opäť hlásia nočné dronové útoky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V meste Mykolajiv v dôsledku dronového útoku došlo k poškodeniu energetického zariadenia a bytového domu, kde bolo zranených niekoľko osôb.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev/Moskva 25. marca (TASR) - Ukrajinská armáda v noci na pondelok pri odrážaní nočných útokov v Mykolajivskej a Odeskej oblasti zneškodnila štyri samovražedné drony. Informovala o tom britská stanica BBC. V meste Mykolajiv v dôsledku dronového útoku došlo k poškodeniu energetického zariadenia a bytového domu, kde bolo zranených niekoľko osôb.

Z Odesy hlásia poškodenie zariadenia energetickej infraštruktúry. Spoločnosť Ukrenerho objasnila, že v oboch prípadoch šlo o elektrické rozvodne, informovala britská stanica BBC.

Priamo zásahom rozvodní neutrpel zranenia nik - k zraneniam 11 osôb došlo pri páde úlomkov zneškodnených dronov na dvojposchodovú bytovú budovu v Mykolajive.

Radnica v Odese oznámila, že v pondelok nebudú v meste premávať električky ani trolejbusy. Prerušené bolo aj vyučovanie v tých materských školách, kde bola prerušená dodávka elektriny.

Agentúra AFP dodala, že v útokoch na energetické zariadenia za frontovou líniou pokračovala aj ukrajinská armáda: podľa ruského ministerstva obrany bolo len nad územím Rostovskej oblasti zneškodnených 11 ukrajinských bezpilotných lietadiel.

V dôsledku vlny Ukrajine pripisovaných útokov v pondelok ráno hlásili požiar v Novočerkaskej elektrárni v Rostovskej oblasti - jednej z najväčších tepelných elektrární.

Gubernátor Rostovskej oblasti Vasilij Golubev spresnil, že požiar vyradil z prevádzky dva bloky elektrárne, čím nakrátko prerušil dodávky elektriny zákazníkom.

Rostovská oblasť hraničí s Ukrajinou a jej metropola je sídlom ruského vojenského velenia pre ofenzívu na Ukrajine.