Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V strednej škole v štáte Indiana sa strieľalo, hlásia dvoch zranených

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Študentov školy evakuujú.

Indianapolis 25. mája (TASR) - Zranenie učiteľa a študenta si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v piatok v priestoroch školy v meste Noblesville v americkom štáte Indiana. Podozrivého páchateľa polícia zadržala. Informovala o tom agentúra Reuters.

Šéf polície v Noblesville Kevin Jowitt potvrdil, že pri streľbe v škole West Middle School, ku ktorej došlo okolo 09.00 h miestneho času (15.00 h SELČ), bola zranená jedna dospelá osoba a jedno dieťa.

Hovorkyňa Metodistickej nemocnice v Indiane Danielle Sirillaová potvrdila, že zraneného dospelého previezli do tejto nemocnice, zatiaľ čo zranené dieťa previezli do neďalekej Rileyho detskej nemocnice. Informácie o charaktere ich zranení hovorkyňa neposkytla.

Školu, ktorú navštevuje 1350 žiakov 6.-8. triedy, po incidente evakuovali a jej okolie uzavreli. Ďalšie informácie o incidente Jowitt neposkytol, preto nie je jasné, čo sa vlastne v škole stalo.

Jeden zo žiakov pre televíziu WTTV uviedol, že strelec vošiel do triedy, kde práve prebiehala hodina prírodovedy, a učiteľ mu vytrhol pištoľ z ruky. Iný nemenovaný študent pre tú istú televíziu povedal, že žiaci v panike zabarikádovali učebňu a učiteľ na ich obranu vzal do rúk bejzbalovú palicu.

Mesto Nobleville s približne 60.000 obyvateľmi leží okolo 40 kilometrov severovýchode od metropoly štátu Indiana, kde sa v nedeľu konajú jedny z najslávnejších automobilových pretekov sveta - 500 míľ v Indianapolise.