Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

V Bangladéši pri výbuchu v budove zomrelo najmenej 15 ľudí

Najmenej 15 ľudí prišlo o život a desiatky ďalších utrpeli zranenia pri výbuchu v sedempodlažnej administratívnej budove v bangladéšskom hlavnom meste Dháka v utorok 7. marca 2023. Foto: TASR - AP

Pri explózii utrpelo zranenia približne 100 ľudí, ktorí boli prevezení do nemocnice.

Dháka 7. marca (TASR) — Najmenej 15 ľudí prišlo o život a desiatky ďalších utrpeli zranenia pri výbuchu v sedempodlažnej administratívnej budove v bangladéšskom hlavnom meste Dháka. V utorok o tom informovala miestna polícia. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Explózia otriasla štvrtým a piatym podlažím administratívnej budovy krátko pred 17.00 h miestneho času (12.00 h SEČ). Hoci po výbuchu nevypukol požiar, na mieste zasahovalo viac ako 150 hasičov, ktorí pomáhali záchranárom.

Pri explózii utrpelo zranenia približne 100 ľudí, ktorí boli prevezení do nemocnice. Medzi mŕtvymi sú aj dve ženy. Zranenia utrpelo aj 30 pasažierov autobusu, ktorý v tom čase prechádzal okolo.

Príčina výbuchu nebola bezprostredne známa.

Agentúra AFP pripomína, že explózie a požiare v budovách Bangladéši sú časté. Spôsobené sú najmä plynovými fľašami, chybnou klimatizáciou alebo elektrickým vedením. Vyskytujú sa väčšinou medzi novembrom a marcom, keď je počasie suché a chladné.

Ide už o druhý podobný incident, ktorý sa v Bangladéši odohral v priebehu niekoľkých dní. Sobotňajší výbuch v továrni na výrobu kyslíka v meste Čitágáon na juhu krajiny usmrtil troch ľudí.