Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Doplatky za lieky pre deti preplatí Union v neobmedzenej výške

Foto:

Doplatky za lieky a dietetické potraviny pre deti preplatí Union zdravotná poisťovňa v neobmedzenej výške

Bratislava 12. september (OTS) - Doplatky za lieky môžu narobiť mnohým z nás poriadny prievan v peňaženke. Union zdravotná poisťovňa preto od 1. januára 2019 bude doplatky za lieky a dietetické potraviny pre deti do 18 rokov preplácať v neobmedzenej výške.

„Union zdravotná poisťovňa má už teraz najširšiu ponuku benefitov na trhu. Sme radi, že našim poistencom prinášame ďalší nový benefit, ktorý odbremení rodičov od finančnej záťaže súvisiacej so zdravím ich detí,“ povedala členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne Elena Májeková. Ako doplnila, doplatky za lieky sa v lekárňach pohybujú často aj v desiatkach eur a práve preto Union zdravotná poisťovňa pravidelne prináša pre svojich poistencov mnoho benefitov, ktoré im vykompenzujú finančné výdavky vynaložené za zdravotnú starostlivosť.

Vrátenie doplatkov sa vzťahuje na lieky a dietetické potraviny, ktoré predpíše zmluvný lekár Union zdravotnej poisťovne, zároveň sú uvedené v aktuálnom kategorizačnom zozname liekov a dietetických potravín a pacient za ne musí doplácať.

Rodič, alebo zákonný zástupca dieťaťa bude môcť požiadať o preplatenie doplatkov za lieky a dietetické potraviny jednoducho prostredníctvom online pobočky.