Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Nové Očné centrum slúži pacientom nemocnice v Malackách

Ilustračné foto Foto: TASR

Rozšírenie priestorových, odborných i technických kapacít pri diagnostike a liečbe oka o druhú ambulanciu s odborníkom prinesie pacientom podstatné skrátenie čakania na vyšetrenia.

Malacky 29. mája (TASR) – Moderné očné centrum so špičkovými odborníkmi, kvalitná prístrojová technika, či skrátenie čakacích lehôt na vyšetrenia. To všetko je k dispozícii pacientom celého regiónu Záhorie v rozšírenom Očnom centre Nemocnice Malacky, ktoré sa špecializuje na chirurgickú liečbu sivého zákalu.

Rozšírenie priestorových, odborných i technických kapacít pri diagnostike a liečbe oka o druhú ambulanciu s odborníkom prinesie pacientom podstatné skrátenie čakania na vyšetrenia. Viac termínov tak bude k dispozícii aj pre operácie sivého zákalu, za ktorou by Záhoráci museli cestovať najbližšie do Bratislavy alebo iných regiónov.

„Operácie oka patria k tým, ktoré nevyžadujú zdĺhavú hospitalizáciu, ako to bolo v minulosti. Väčšina z nich sa teraz realizuje v rámci jednodňovej chirurgie, odstránenie sivého zákalu patrí k najbezpečnejším a najúčinnejším metódam. Som rada, že sme túto možnosť, ktorá nepochybne zvýši kvalitu života, mohli v ešte väčšom rozsahu priniesť obyvateľom regiónu Záhorie. Výhodou nášho centra je tiež fakt, že ak by sa aj čokoľvek stalo, pacient okamžite dostáva zázemie a servis v rozsahu nemocnice, nielen ambulancie, kde sa zákrok vo všeobecnosti vykonáva,“ priblížila očná lekárka Anna Belačková.

Operácia sivého zákalu vrátane prípravy pacienta pred samotným chirurgickým zákrokom trvá približne 20 minút, po jej skončení odchádza domov. "Predchádza mu dvoj až trojhodinová odborná konzultácia, v rámci ktorej sa pacient oboznámi so všetkými podrobnosťami a po dohode s odborníkom si vyberie novú umelú šošovku. Tá nahradí vlastnú, poškodenú. Po kontrole na druhý deň môže človek vykonávať ľahkú pracovnú činnosť a nenáročný pohyb, po troch týždňoch je schopný plnohodnotne sa vrátiť do normálneho života vrátane práce, záľub, či športu," doplnila Zuzana Kovaľová zo spoločnosti Medirex Group, pod ktorú Nemocnica v Malackách organizačne spadá.