Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Lekári robia všetko pre to, aby malí pacienti počas leta nesmútili

Na archívnej snímke zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors. Foto: TASR Marko Erd

Pre malých pacientov sa v nemocnici snažia počas celého roka organizovať rôzne aktivity, ktoré im pomôžu spríjemniť pobyt v nemocnici, letné mesiace nevynechajúc.

Bratislava 27. júla (TASR) – Lekári v Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH) robia všetko pre to, aby malí pacienti vedeli stráviť príjemné leto aj za jeho múrmi.

"V porovnaní s minulými rokmi sa nám podarilo vyriešiť zásadný problém: hliníkové okná, ktoré boli nevyhovujúce z hľadiska tepelno-izolačných a hygienických štandardov, sme vymenili za plastové okná s tieniacimi žalúziami v poliklinike, ambulanciách, na klinikách a na iných pracoviskách," uviedla ďalej pre TASR hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická.

V ústave pribudla tento rok aj klimatizácia na pracoviskách na ORL klinike, detskej klinike, rádiologickom oddelení, Klinike detskej psychiatrie či v laboratóriách. V súčasnosti podľa Kamenickej pracuje ústav na zabezpečení centrálnej klimatizácie na Klinike detskej oftalmológie a Detskej dermatovenerologickej klinike.

Pre malých pacientov sa v nemocnici snažia počas celého roka organizovať rôzne aktivity, ktoré im pomôžu spríjemniť pobyt v nemocnici, letné mesiace nevynechajúc. "Deti navštevujú ich zdravotní klauni – Červený nos Clowndoctors, pre pacientov na Klinike detskej chirurgie organizuje aktivity OZ Slniečko na ceste, rovnako veľa aktivít pre pacientov Kliniky detskej hematológie a onkológie organizuje nezisková organizácia Deťom s rakovinou," uzatvára Kamenická.