Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Rodinná týždňovka poteší 25 rodín s onkologickým pacientom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pripravený program budú tvoriť dobrodružné, športové či kreatívne kurzy, spoločenské stretnutia, predstavenia a detské hry.

Bratislava 11. augusta (TASR) – Tretieho ročníka Rodinnej týždňovky v Ráztočne sa zúčastní takmer 100 ľudí. Projekt je určený pre 25 rodín, v ktorých jeden z rodičov je onkologický pacient. Organizuje ho Liga proti rakovine v spolupráci s Nadáciou Volkswagen Slovakia.

Pre rodiny s deťmi od dvoch do 18 rokov je podľa organizátorov od pondelka (13.8) do nedele (19.8) pripravený nezabudnuteľný týždeň plný oddychu, zábavy, zážitkov a nových priateľstiev. Cieľom projektu je, aby rodiny v neľahkej životnej situácii mali možnosť nájsť cestu k nadobudnutiu síl, energie a inšpirácie pre návrat do normálneho rodinného života, ktorý žili pred chorobou.

"Snažíme sa akýmkoľvek spôsobom zmierniť dôsledky a vplyv rakoviny na človeka a rodinu. Psychosociálna starostlivosť je jedným z takých spôsobov a patrí k našim prioritám. Celý pobyt je pre rodiny bezplatný. Zúčastňujú sa ho predovšetkým rodiny, ktorým by to v dôsledku choroby finančná situácia neumožňovala," priblížila Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.

Pripravený program budú tvoriť dobrodružné, športové či kreatívne kurzy, spoločenské stretnutia, predstavenia a detské hry. Pre rodiny je pripravený aj špeciálny tím pozostávajúci z lekára, psychológa, sociálneho pracovníka a dobrovoľníkov – animátorov.

Rakovina je jednou z najvážnejších život ohrozujúcich chorôb a na Slovensku každoročné pribudne 34.000 ľudí s touto diagnózou.