Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Union spúšťa kampaň pre záchranu života

Foto: Union

Nezabudnite v lete dieťa v aute– Union spúšťa kampaň pre záchranu života.

Bratislava 25. júla (OTS) - Leto je v plnom prúde a s ním tradične aj horúčavy. S vysokými teplotami stúpa aj riziko pre deti v rozpálenom aute. V minulosti sa stalo niekoľko tragických prípadov, kedy rodičia nechali prípadne dokonca zabudli svoje dieťa v aute. Tragédie, pri ktorých zabudnuté dieťa neprežije v rozpálenom aute sa žiaľ pravidelne opakujú. Union zdravotná poisťovňa preto prichádza s novou kampaňou, ktorá má pomôcť zachrániť život. Cieľom kampane je zamedziť tomu, aby dospelí zabudli dieťa samé v rozhorúčenom aute.

„My v Union zdravotnej poisťovni meníme veci k lepšiemu. Sme zodpovedná firma, ktorej záleží na zdraví a životoch ľudí. Preto sme pripravili kampaň, ktorou chceme zmeniť životy Slovákov k lepšiemu. Hlavným a najdôležitejším cieľom tejto kampane je to, aby dospelí už nezabudli na svoje dieťa v aute,“ uviedla členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne, Elena Májeková. Niekedy postačí už aj hodina, aby sa zaparkované auto na priamom slnku stalo pre dieťa smrteľnou pascou, ktorá spôsobí prehriatie organizmu, na ktorého následky môže dieťa zomrieť.

„Kampaň budeme komunikovať prostredníctvom viacerých kanálov. Na našich pobočkách budeme rozdávať nálepky. Na sociálnych sieťach Facebook a Instagram sa uskutoční súťaž a taktiež na nich zverejníme zrozumiteľnú infografiku čo robiť, ak niekto uvidí v rozhorúčenom aute dieťa,“ doplnil Marek Mikle, riaditeľ Úseku marketingu Union zdravotnej poisťovne.
Foto: Union

Ako správne postupovať
Ak nájdete dieťa zatvorené v rozhorúčenom aute, pokúste sa nájsť majiteľa auta. Zavolajte políciu, ktorá môže majiteľa vozidla tiež kontaktovať. Určite volajte aj rýchlu záchrannú zdravotnú službu. V prípade, ak už ide o krajnú núdzu, môžete na aute rozbiť okno a dieťa zachrániť. Nemajte obavy, nedopustíte sa tým trestného činu. Okno treba rozbiť opatrne, mimo miesta, na ktorom dieťa sedí. Zachránené dieťa umiestnite do tieňa, opatrne ochladzujte a čakajte na príchod záchranky.