Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Hlavnou kontrolórkou Žiliny bude Vlasta Grajciarová

Na archívnej snímke Hlinkovo námestie v Žiline. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Hlavná kontrolórka bude poberať mesačný plat vo výške 2357 eur a funkciu bude vykonávať na plný pracovný úväzok.

Žilina 18. júna (TASR) – Hlavnou kontrolórkou mesta Žilina bude Vlasta Grajciarová. Na pondelkovom mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline získala v tajnom hlasovaní 16 hlasov od 28 prítomných poslancov a zvíťazila v prvom kole voľby.

Hlavná kontrolórka bude poberať mesačný plat vo výške 2357 eur a funkciu bude vykonávať na plný pracovný úväzok. Jej funkčné obdobie potrvá šesť rokov. "Teraz musíme diskutovať, kedy bude uvoľnená z predchádzajúceho zamestnania a kedy môže nastúpiť. Budem veľmi rád, ak sa to udeje čím skôr, pretože hlavného kontrolóra potrebujeme. Som rád, že sa to podarilo dokonca v prvom kole. Pretože to je jasný a zreteľný mandát pre hlavného kontrolóra," povedal primátor Žiliny Igor Choma.

Novozvolená hlavná kontrolórka doteraz pôsobila na Mestskom úrade (MsÚ) v Martine ako vedúca ekonomického odboru. "Pociťovala som potrebu zmeny. A keď som našla na webovej stránke Žiliny, že sa vyberá funkcia hlavného kontrolóra, tak som sa pokúsila zabojovať. Výsledok ma šokoval, vôbec som to neočakávala. Najskôr sa musím oboznámiť s fungovaním celého útvaru kontrolóra, aj s kontrolami, ktoré ešte dobiehajú. Potom by som si zvolila na druhý polrok plán kontrolnej činnosti podľa vlastného uváženia," uviedla Grajciarová, s ktorou sa uchádzalo o post hlavného kontrolóra ďalších jedenásť kandidátov. Jeden z prihlásených kandidátov sa ospravedlnil.

Doterajší hlavný kontrolór mesta Žilina Peter Miko pôsobil na svojom poste od januára 2013 a odišiel ku koncu apríla 2018. V tajnom hlasovaní poslancov MsZ získal v roku 2013 celkom 22 hlasov.