Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Druhú najväčšiu škôlku v Dolnom Kubíne rekonštruujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Súčasťou prác je aj zateplenie hlavnej budovy škôlky, pričom investícia radnice do opráv predstavuje približne 94.000 eur.

Dolný Kubín 17. októbra (TASR) – Kompletnou rekonštrukciou rozvodov kúrenia prechádzajú v týchto dňoch obe budovy dolnokubínskej Materskej školy (MŠ) Na Sihoti, kde mesto realizuje jednu zo svojich tohtoročných investičných akcií. Súčasťou prác je aj zateplenie hlavnej budovy škôlky, pričom investícia radnice do opráv predstavuje približne 94.000 eur.

"V oboch budovách školy kompletne obnovíme rozvody kúrenia a vymeníme všetky vykurovacie telesá. Okrem toho vyregulujeme celú vykurovaciu sústavu," vysvetlil Michal Švento z dolnokubínskej radnice. Doplnil, že pri zateplení hlavnej budovy budú realizovať aj ďalšie práce ako napríklad výmenu zábradlí, úpravu atiky strechy či oplotenia.

Hovorca mesta Martin Buzna informoval, že radnica má v pláne dokončiť zateplenie druhej, hospodárskej budovy škôlky na budúci rok. Odhadovaná výška investície je 40.000 eur.

Do druhej najväčšej MŠ v meste chodí približne 130 detí. "Aj vďaka týmto prácam sa v škôlke zlepší tepelná pohoda detí a zamestnancov a tiež sa ušetria náklady na vykurovanie," povedala riaditeľka školy Nella Michalicová.