Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Horskí záchranári pomáhali vo Vrátnej dvom strateným dievčatám

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

V krátkom čase sa obe podarilo lokalizovať.

Vrátna 14. decembra (TASR) - Horskí záchranári z Malej Fatry pomáhali v nedeľu (13.12.) dvom strateným dievčatám v oblasti Oštiepkovej muldy v Malej Fatre. Informujú o tom na svojej internetovej stránke.

Na tiesňovú linku Horskej záchrannej služby sa približne o 15.00 h obrátila so žiadosťou o pomoc jedna z dvojice dievčat, ktoré v hustej hmle uviazli v oblasti Oštiepkovej muldy v Malej Fatre. "Dievčatá, 14- a 15-ročné sa v danej oblasti nachádzali v čase, kedy ešte nie je spustená prevádzka lyžiarskeho strediska. Jedna bola na snouborde a druhá na lyžiach. Za veľmi zlej viditeľnosti sa od seba vzdialili a nevedeli sa v teréne zorientovať," uvádza Horská záchranná služba (HZS).

Záchranárom HZS pracovníci lanovej dráhy mimoriadne spustili mimo prevádzkových hodín lanovku, ktorou sa vyviezli do Snilovského sedla a tým výrazne urýchlili záchrannú akciu. Odtiaľ už peši pokračovali k dievčatám. V krátkom čase sa obe podarilo lokalizovať. Odprevadili ich k vrcholovej stanici lanovky, ktorou boli všetci dopravení do Vrátnej a odtiaľ pokračovali na Dom HZS. Dievčatá boli odovzdané rodinným príslušníkom.