Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Žilinský kraj

Na Holom vrchu prišlo zle 63-ročnému turistovi, letel po neho vrtuľník

Na snímke záchranná akcia Horskej záchrannej služby. Foto: FB Horská záchranná služba

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) zobrala na palubu v Žiarskej doline jedného záchrana Horskej záchrannej služby (HZS) a smerovali k postihnutému.

Liptovský Mikuláš 22. júna (TASR)- Na Holom vrchu v Západných Tatrách v sobotu napoludnie pociťoval nevoľnosť 63-ročný slovenský turista. Mužovi s možnou cievnou mozgovou príhodou pomáhali leteckí i horskí záchranári.

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) zobrala na palubu v Žiarskej doline jedného záchrana Horskej záchrannej služby (HZS) a smerovali k postihnutému. Pre poveternostné podmienky a hustú oblačnosť boli záchranár a lekár vysadení pod Holým vrchom, odkiaľ pokračovali pozemne. Z doliny vyrazili na pomoc ďalší štyria záchranári HZS.

"Mužovi poskytli záchranári neodkladnú lekársku starostlivosť a následne bol pomocou nosidiel a terénneho vozidla transportovaný do doliny, kde bol preložený na palubu vrtuľníka a pre podozrenie na náhlu mozgovú cievnu príhodu transportovaný do najbližšej nemocnice na ďalšie vyšetrenia," informovala HZS na svojej webovej stránke.