Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Mladý lesník prežil útok medveďa, zahryzol sa mu do stehna

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Lesník sa vracal z lesnej vychádzky k zaparkovanému autu, keď ho prekvapil obrovský medveď.

Pribylina 4. januára (TASR) – O veľkom šťastí v nešťastí môže hovoriť po nečakanom útoku medveďa 26-ročný profesionálny lesník z hornoliptovskej obce Pribylina. Nevysvetliteľne rozzúrené zviera ho pohrýzlo do nohy. Zranenie si vyžiadalo chirurgický zákrok a niekoľkodňovú hospitalizáciu v liptovskomikulášskej nemocnici.

"Poriadne veľký medveď ma doslova bleskovo prekvapil pri návrate z lesnej vychádzky k zaparkovanému autu. Neviem si vysvetliť jeho správanie. Vyzeralo to, akoby na mňa zámerne striehol. Vyrútil sa so strašným revom, snažil som sa ujsť, no spadol som a vtedy sa mi zahryzol zozadu do stehna nad kolenom," priblížil pre TASR Michal Ondrejkov.

Šelma sa vzápätí od ležiaceho muža trochu vzdialila. "Od ďalšieho útoku ma asi zachránil hrdelný krik, ktorý som inštinktívne spustil, lebo na nič iné som sa v tom momente nezmohol. Potom som zišiel dolu zvážnicou ešte pár stoviek metrov, kde ma našiel kamarát, ktorého som telefonicky privolal na pomoc," pokračoval v opisovaní osudných okamihov.

"V okolitých horách trávim odmalička každú voľnú chvíľu. Nebolo to moje prvé stretnutie s medveďom, ale nikdy to nezašlo takto ďaleko. Neviem si to vysvetliť, ale na toho maca sa nehnevám. Čo sa má stať, to sa stane a od mojej vášne a ďalších návštev našich nádherných lesov ma to určite neodradí," dodal pre TASR mimochodom dvojnásobný majster Slovenska vo vábení jeleňov.