Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Liptovskí hotelieri sú s návštevnosťou počas Vianoc spokojní

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Nedostatok prírodného snehu podľa nich nemal vplyv na návštevnosť ubytovacích zariadení.

Liptovský Mikuláš 5. januára (TASR) - Hotelieri a lyžiarske strediská na Liptove sú s návštevnosťou počas vianočných sviatkov a Silvestra spokojní. Nedostatok prírodného snehu podľa nich nemal vplyv na návštevnosť ubytovacích zariadení. Rozhodujúci podiel návštevníkov na Liptove tvorili domáci Slováci, no na svahoch a v ďalších zariadeniach cestovného ruchu bolo počuť aj poľštinu, češtinu, ukrajinčinu aj litovčinu.

"Výpadok prírodného snehu a neskorší nástup mrazov sme v regióne nepocítili. Ponuka regiónu je široká a doplnkové atrakcie dokážu nahradiť menej ideálne podmienky na svahoch. Lyžiari tak možno strávili menej času na lyžiach, ale o to viac z nášho regiónu spoznali vďaka zimnej turistike, návštevám wellnessov, akvaparkov, jaskýň, korčuľovaniu na umelej ľadovej ploche či pochutnávaním si na tunajšej gastronómii," objasnil predseda Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Ján Blcháč.

Z dôvodu nedostatku zasnežených svahov počas sviatkov mali výhodu najmä ubytovacie zariadenia, ktoré poskytujú aj wellness služby, čím do určitej miery vynahradili menej času stráveného na svahoch. "Počas vianočných sviatkov sme pocítili zvýšený dopyt po preprave lyžiarov zo vzdialenejších lokalít do strediska Jasná Nízke Tatry. Rozhodli sme sa preto operatívne spustiť skoršiu premávku bezplatných skibusov aj z Kúpeľov Lúčky do Jasnej," povedala riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková.

Obdobie sviatkov a Silvestra si pochvaľovali aj v hoteli Chopok v Demänovskej doline. "Prvýkrát sa nám podarilo na 100 percent obsadiť hotel aj na Vianoce. Stav rezervácií na január a február ukazuje, že sezóna by mala byť úspešná. Už teraz máme viac ako 70-percentnú obsadenosť, čo je vyššie percento ako v minulom roku v rovnakom období," potvrdil riaditeľ hotela Tomáš Kubica.

Rovnaké skúsenosti potvrdil aj riaditeľ Svätojánskeho kaštieľa v Liptovskom Jáne Ladislav Gerhát. Hotel Strachanovka v Liptovskom Jáne ocenil vyššiu obsadenosť počas Vianoc ako v minulom roku, zariadenie využívali najmä rodiny s deťmi aj jednotlivci. Klienti si užili aj príjemné slnečné počasie, ktoré využívali na prechádzky či jazdy na koči ťahanom koňmi.