Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Polícia obvinila dvoch Kysučanov pre neoprávnenú držbu zbrane

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Obidvom obvineným mužom hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Čadca 5. januára (TASR) - V rukách čadčianskej polície skončili na prelome rokov 30-ročný Marián a 37-ročný Michal z okresu Čadca, ktorí si mali bez povolenia zadovážiť ručné palné zbrane. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Obvinený Marián si podľa polície bez povolenia zadovážil a v dome v Turzovke držal krátku ručnú palnú zbraň, takzvaný opakovací revolver, v ktorom sa nachádzalo päť nábojov a jedna nábojnica. Druhý muž si bez povolenia zadovážil a v dome v Turzovke držal krátku ručnú palnú zbraň, samonabíjaciu pištoľ, kalibru deväť milimetrov, na ktorej bolo odstránené výrobné číslo na tele zbrane.

"Pištoľ mala naskrutkovaný tlmič hluku výstrelu so zásobníkom, v ktorom boli dva náboje. Obvinený Michal tiež neoprávnene držal aj množstvo nábojov. Zbrane a strelivo boli zaistené a zaslané na kriminalistickú expertízu," povedala Balogová. Muž sa mal podľa jej slov navyše zbraňou vyhrážať 44-ročnej žene ujmou na živote a zdraví, pričom jedenkrát zo zbrane aj vystrelil do steny rodinného domu v Turzovke. Týmto konaním v nej vzbudil obavu o život a zdravie.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil 30-ročného Mariána zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a 37-ročného Michala zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu nebezpečného vyhrážania. "Obidvom obvineným mužom hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvinených do väzby," dodala žilinská krajská policajná hovorkyňa.