Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

RAJECKÉ TEPLICE: Pred múzeom dopravy čakali na deti Mikuláš s anjelom

Do múzea dopravy sa s deťmi historickým motorovým vláčikom zviezol okrem Mikuláša, čert aj anjel. Na snímke Mikuláš, čert a anjel sa rozprávajú s chlapcom pred Múzeom dopravy v Rajeckých Tepliciach 5. decembra 2015. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Po príchode vlaku do Rajeckých Teplíc už pred Múzeom dopravy čakali na deti Mikuláš s anjelom a čertom.

Rajecké Teplice 5. decembra (TASR) – Jazdu historickým vlakom Hurvínek zo Žiliny do Rajeckých Teplíc dnes spojilo Považské múzeum Žilina so sviatkom svätého Mikuláša a návštevou Múzea dopravy.

Po príchode vlaku do Rajeckých Teplíc už pred Múzeom dopravy čakali na deti Mikuláš s anjelom a čertom. "Deti, ktoré sa odviezli vláčikom, dostali sladký mikulášsky balíček a navštívili múzeum, v ktorom ponúkame prechádzku dejinami dopravy od počiatku až po najnovšie obdobie," povedal historik Považského múzea v Žiline Peter Šimko.

Expozícia sa podľa neho netýka len železničnej dopravy, ale aj cestnej dopravy a pltníctva, ktoré bolo takisto typické pre severozápadné Slovensko. "Hlavne deti tu našli viacero atrakcií, ako je modelová železnica a ďalšie interaktívne prvky, ktorými ozvláštňujeme statickú časť expozície. Máme tu aj ukážku časti železničnej stanice, ktorá väčšinou nie je verejnosti prístupná," dodal Šimko.

Tu bude player