Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

SAD Žilina upraví cestovné poriadky na 29 linkách

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Pozitívnou správou pre cestujúcich je, že nedochádza k redukcii dopravy a naďalej budú zachované štandardy dopravnej obslužnosti.

Žilina 2. decembra (TASR) – SAD Žilina upraví na základe rokovania so starostami obcí na Kysuciach, hornom Považí a v Turci od 13. decembra 2015 cestovné poriadky na 29 linkách. U takmer 200 spojov dôjde na základe ich monitorovania k skráteniu času jazdy. TASR o tom informovala hovorkyňa SAD Žilina Ivana Strelcová.

Pozitívnou správou pre cestujúcich podľa nej je, že nedochádza k redukcii dopravy a naďalej budú zachované štandardy dopravnej obslužnosti na území Žilinského samosprávneho kraja. "Na trase Čadca – Turzovka boli pridané autobusové spoje počas víkendov, aby vhodne doplnili ponuku za zrušené vlakové spoje. Na základe vyhodnotenia využívania novozriadenej zastávky Žilina, Nemocničná, boli pridané ďalšie spoje, ktoré na nej budú zastavovať. V Čadci sa na trase prímestských liniek v smere na Žilinu u 62 spojov pridala zastávka Čadca, ul. Slobody (Tesco), čím sa zlepší dostupnosť autobusovej dopravy a vyhovieme požiadavkám cestujúcich," uviedla hovorkyňa SAD Žilina.

"Vývoj v počte prepravených osôb aj po zavedení vlakov zadarmo potvrdil, že autobusová doprava je pre ľudí v regiónoch nenahraditeľná, najmä z dôvodu jej dostupnosti. Sme pripravení pracovať na motivácii ľudí cestovať hromadnou dopravou a neustále zlepšovať poskytované služby," povedal generálny riaditeľ SAD Žilina Peter Pobeha.

Autobusy SAD Žilina v prímestskej doprave prepravia za rok viac ako 16 miliónov cestujúcich v 240 autobusoch. "Nové cestovné poriadky bude možné zakúpiť v našich Klientskych centrách v Žiline, Martine a Čadci od 8. decembra a cestujúci ich nájdu aj na internetovej stránke www.sadza.sk," dodala Strelcová.