Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Turčianske Teplice budú hospodáriť s rozpočtom vo výške 5.241.770 eur

V rámci kapitálových výdavkov mesto plánuje riešiť rekonštrukciu kultúrneho domu – budovy mestského úradu, kamerový systém, pričom by išlo o kameru v podchode na železničnej stanici.

Turčianske Teplice 6. januára (TASR) – Rozpočet Turčianskych Teplíc na rok 2014 predstavuje 5.241.770 eur. Samospráva ho plánuje použiť okrem krytia bežných výdavkov v súlade s programovým rozpočtom aj na kapitálové výdavky. Pre TASR to uviedla Anna Weissová z oddelenia kultúry, športu a informácií mesta.

V rámci kapitálových výdavkov mesto plánuje riešiť rekonštrukciu kultúrneho domu – budovy mestského úradu, kamerový systém, pričom by išlo o kameru v podchode na železničnej stanici. Turčianskoteplická samospráva chce taktiež obnoviť náučný chodník v lesoparku Bôr s pomocou dotácie z Environmentálneho fondu vo výške 14.563,50 eura a s finančnou spoluúčasťou mesta, pričom celková suma má predstavovať 15.564 eur.

Zakúpiť chce aj zametací voz s pomocou dotácie opäť z Environmentálneho fondu a s päťpercentnou účasťou mesta (9975 eur) v celkovej výške 199.500 eur. Súčasne sú v pláne aj kapitálové výdavky na zakúpenie 13-bytového domu na Partizánskej ulici s dotáciou a úverom zo Štátneho fondu rozvoja bývania v celkovej výške 637.668 eur. "Z vlastných prostriedkov mesto vyčlení na kúpu bytovky 170.705 eur," dodala Weissová.

Medzi bežné výdavky mesta patria napríklad prevádzka, údržba, mzdy a odvody zamestnancov samosprávy, výdavky škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávy či zabezpečenie kultúry, športu alebo bezpečnosti. Ale aj odpadového hospodárstva, údržby miestnych komunikácií i miestneho osvetlenia.