Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Žilinský kraj

Žilinský kraj navštívil v prvom štvrťroku 2016 rekordný počet turistov

Ilustračná snímka Foto: TASR - Erika Ďurčová

Zariadenia cestovného ruchu v Žilinskom kraji ubytovali počas prvých troch mesiacov tohto roka takmer 245.000 návštevníkov, čo je po Bratislavskom kraji druhý najvyšší podiel v rámci celej SR.

Žilina 15. júla (TASR) - Rekordný počet turistov navštívil v prvom štvrťroku 2016 Žilinský kraj. V počte prenocovaní je so 738.684 zaznamenanými prenocovaniami spomedzi ôsmich krajov SR na prvom mieste. TASR o tom dnes informovala výkonná riaditeľka krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Žilinský turistický kraj Iveta Chabadová.

Ako uviedla, zariadenia cestovného ruchu v Žilinskom kraji ubytovali počas prvých troch mesiacov tohto roka takmer 245.000 návštevníkov, čo je po Bratislavskom kraji druhý najvyšší podiel (23,7 %) v rámci celého Slovenska. V porovnaní s rovnakým obdobím roku 2015 vzrástol ich počet o viac ako 23 %, percentuálny podiel u domácich aj zahraničných návštevníkov je takmer zhodný.

"Čo sa týka zahraničných návštevníkov, najvyšší nárast je hlavne z okolitých krajín. Oproti prvému štvrťroku 2015 sa zvýšil počet Čechov takmer o 35 %, Maďarov o 26 % a Poliakov o 11 %. Teší nás aj nárast turistov z Rakúska o 44 % a Nemecka o 34 %," skonštatoval Jozef Štrba, predseda KOCR Žilinský turistický kraj.

KOCR Žilinský turistický kraj sa vlani, a tiež začiatkom tohto roku zamerala najmä na prihraničné regióny Žilinského kraja a susedné krajiny. Pripravili rôzne mediálne a marketingové kampane, ktoré predstavujú najzaujímavejšie miesta a lokality v kraji. "Naším cieľom je, aby ľudia na Slovensku aj v zahraničí vedeli, že sme vyhľadávanou a modernou destináciou cestovného ruchu," dodala Chabadová. Za nárastom návštevníkov stojí podľa nej aj prezentácia na veľtrhoch cestovného ruchu, kultúrnych podujatiach, a tiež komunikácia s potenciálnymi návštevníkmi na sociálnych sieťach.