Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Do zdravotníckych zariadení na Orave a v Liptove poputujú peniaze

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Poslanci krajského zastupiteľstva schválili na dnešnom zasadnutí poslednú, štvrtú úpravu rozpočtu.

Liptovský Mikuláš/Tvrdošín 16. novembra (TASR) - Do zdravotníckych zariadení v Liptovskom Mikuláši a Tvrdošíne poputujú v tomto roku ešte posledné investície z rozpočtu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). Poslanci krajského zastupiteľstva schválili na dnešnom zasadnutí poslednú, štvrtú úpravu rozpočtu.

Zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK môžu na základe schválenej zmeny rozpočtu pokračovať v ďalších rekonštrukciách či nákupoch moderných zariadení. "Liptovskej nemocnici v Liptovskom Mikuláši sa podarilo obstarať potrebné zdravotnícke prístroje za nižšie ceny, ako predpokladala, a preto bolo potrebné odsúhlasiť presun ušetrených finančných prostriedkov. Viac ako 22.000 eur bude vďaka výhodnému obstarávaniu použitých na nákup 11 špeciálnych monitorov vitálnych funkcií,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár. Podľa jeho slov sú monitory vybavené centrálnou monitorovacou jednotkou a súčasťou investície bude následne i nákup alarmu merania teplôt mrazničiek na plazmu.

Na Orave sa zmeny rozpočtu dotkli aj Centra sociálnych služieb Orava v Tvrdošíne. "Rekonštrukcia hygienických zariadení si vyžiada 15.000 eur, vďaka ktorým bude zariadenie poskytovať klientom služby v kvalitnejšom a pohodlnejšom prostredí. Stavebné úpravy zrealizuje tiež Krajské kultúrne stredisko v Žiline," informovala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.