Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Zimnú sezónu v Malej Fatre otvorila akrobatická exhibícia na námestí

Zimnú sezónu v Malej Fatre už tradične otvorilo podujatie s názvom Big jUMp, na ktorom sa divákom v Žiline predstavilo 25 snowboardistov a akrobatických lyžiarov zo Slovenska, Česka a Poľska. V Žiline 11. decembra 2015. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Podstatou exhibície je meranie síl dvoch večných rivalov - snoubordistov a freeskierov.

Žilina 11. decembra (TASR) – Zimnú sezónu v Malej Fatre dnes napoludnie otvorilo na Námestí Andreja Hlinku v Žiline podujatie BIG jUMP, na ktorom sa predstavilo 25 snoubordistov a akrobatických lyžiarov zo Slovenska, Česka a Poľska.

Podstatou piatej exhibície je podľa jej organizátora Mariána Lemeša meranie síl dvoch večných rivalov - snoubordistov a freeskierov. "Rozbiehali sa na vybudovanej snehovej dráhe aj s pomocou lana. Vo vzduchu mali dostatok priestoru na predvádzanie akrobatických kúskov a doskakovali do mega nafukovadla 20 x 20 metrov," priblížil Lemeš.



Napriek nepriaznivým klimatickým podmienkam mali jazdci k dispozícii dobré snehové podmienky. "Sneh na rozbehovú dráhu sme zabezpečili zo zimného štadióna. Tento rok sme doviezli až tri tatrovky snehu," uviedla vedúca odboru kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja Mestského úradu v Žiline Ingrid Dolníková.

"Obyvatelia Žiliny a blízkeho okolia sú jednou z cieľových skupín, ktorá využíva služby cestovného ruchu v regióne. V zimnej turistickej sezóne predstavujú až 30 percent návštevníkov. Cieľom Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra je zlepšovať a propagovať ponuku cestovného ruchu, ktorá je pestrá v každom ročnom období," dodal riaditeľ OOCR Malá Fatra Peter Šimčák.