Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Hirscher pokračuje v kariére: Veľa som o tom premýšľal

Na snímke rakúsky lyžiar Marcel Hirscher. Foto: TASR/AP

Sedemnásobný celkový víťaz Svetového pohára v stredu potvrdil, že sa bude normálnym spôsobom pripravovať na nadchádzajúcu zjazdársku zimu.

Salzburg 4. júla (TASR) - Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher bude pokračovať v profesionálnej športovej kariére. Sedemnásobný celkový víťaz Svetového pohára v stredu potvrdil, že sa bude normálnym spôsobom pripravovať na nadchádzajúcu zjazdársku zimu. Sezóna SP odštartuje tradične obrovským slalomom na ľadovci v Söldene 28. októbra, jej vrcholom budú februárové majstrovstvá sveta vo švédskom Aare.

Dvadsaťdeväťročný Hirscher sa na konci minulej sezóny vyjadril, že potrebuje viac času na premyslenie, či bude ďalej pokračovať vo svojej bohatej kariére. Po niekoľkomesačnom zvažovaní sa definitívne rozhodol. "Veľa som o tom premýšľal, prehodnocoval, pripravoval. Bude to sezóna s Marcelom Hirscherom. V akej bude forme, to je teraz ťažké predpovedať," citovala fenomenálneho lyžiara agentúra APA.

Dvojnásobný olympijský šampión, šesťnásobný majster sveta a víťaz 58 pretekov SP sa v júni oženil s dlhoročnou priateľkou Laurou Moislovou. V septembri očakávajú narodenie prvého potomka. Hirscher dokázal v minulej sezóne vyhrať rekordných 13 pretekov SP, v počte triumfov v jednom ročníku sa vyrovnal krajanovi Hermannovi Maierovi (2000/2001) a Švédovi Ingemarovi Stenmarkovi (1978/1979).