Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Po diskvalifikácii ruského bobistu, tím zosnulého Holcomba má striebro

Na archívnej snímke je prvý zľava Američan Steven Holcomb. Foto: TASR AP

Víťazstvo v štvorboboch získali Lotyši Oskars Melbardis, Arvis Vilkaste, Daumants Dreiškens a Janis Strenga, medzi dvojicami sú noví šampióni Beat Hefti a Alex Baumann zo Švajčiarska.

Colorado Springs 28. marca (TASR) - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) prerozdelil medaily zo súťaží bobistov na ZOH 2014 v Soči. Zmena poradia nastala po diskvalifikácii ruského pilota Alexandra Zubkova, ktorý ešte v novembri 2017 prišiel o zlato z dvojbobov i štvorbobov pred doping.

Víťazstvo v štvorboboch získali Lotyši Oskars Melbardis, Arvis Vilkaste, Daumants Dreiškens a Janis Strenga, medzi dvojicami sú noví šampióni Beat Hefti a Alex Baumann zo Švajčiarska. V oboch kategóriách pripadlo striebro tímu USA s pilotom Stevenom Holcombom, ktorý zomrel v máji 2017 v olympijskom tréningovom centre v Lake Placid vo veku 37 rokov. Kvarteto tvoril so Stevenom Langtonom, Curtisom Tomaseviczom a Christopherom Fogtom, v dvojboboch súťažili Holcomb a Langton.

"Už bolo načase. Nevynahradí to moment, o ktorý sme prišli priamo na zimných olympijských hrách, ale MOV urobil správnu vec," povedal šéf amerických bobistov Darrin Steele pre agentúru AP. Rodina Holcomba zatiaľ nedostala medailu a nie je jasné, kedy sa tak stane. Na bronzové priečky sa posunuli Melbardis a Dreiškens v dvojboboch a Briti John James Jackson, Stuart Benson, Bruce Tasker a Joel Fearon v štvorboboch.